Modalitatea cea mai ușoară de a preveni diabetul. Dacă sunteți supraponderal sau prediabetic, încercați să vă adaptați dieta pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 . Acesta este sfatul endocrinologului rus Dr. Antonina Gureeva.
„Nu va trebui doar să renunțați la multe produse, ci și să schimbați ora la care mâncați. De exemplu, oamenii de știință au făcut un studiu și au descoperit că postul intermitent îmbunătățește sănătatea cardiometabolică și nivelul de zahăr din sânge”, sfătuiește expertul.
Studiile arată că doar o săptămână de urmat această dietă va reduce fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge și va scurta timpul necesar pentru ca nivelul de zahăr din sânge să crească peste nivelul normal.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci o ceapă în fiecare zi: Efectul pe care îl are asupra colesterolului și glicemiei
„Acest lucru arată că alimentația cu restricție de timp este o strategie foarte utilă pentru persoanele cu prediabet sau obezitate. În acest fel, ei pot menține nivelul de zahăr din sânge în limite normale și pot preveni progresia bolii de tip 2”, spune Dr. Gureeva, potrivit actualno.com .
„Deși rezultatele sunt încurajatoare, sugerând că mâncatul la prima oră a zilei poate fi o strategie utilă de prevenire a bolilor, sunt necesare mai multe cercetări”, adaugă specialistul. Există mai multe modalități de diagnosticare a diabetului: Analiza hemoglobinei glicozurate (HbA1c) – măsoară nivelul mediu al glicemiei din ultimele 2-3 luni. Nu este nevoie să postiți sau să beți ceva special pentru a efectua acest test.
Pentru a face acest lucru, nu trebuie să mâncați sau să beți nimic în afară de apă timp de 8 ore, de obicei în noaptea dinaintea testului. Analiza este de obicei planificată pentru orele dimineții, înainte de micul dejun.
Pentru această analiză trebuie să beți o băutură dulce specială. Nivelul de zahăr din sânge este măsurat înainte și după ce ați băut o băutură.
CITEȘTE ȘI: Efectul benefic al unei lingurițe de oțet înainte de culcare: Ce impact are asupra glicemiei
Verifică nivelul de zahăr din sânge la un anumit moment, în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă pentru examinare. Acest test se face, de obicei, atunci când aveți simptome evidente ale bolii, cum ar fi pierderea bruscă în greutate, oboseală extremă, urinare frecventă, gură uscată etc.